ISWAMI anjur bacaan Yasin dan doa selamat untuk kesihatan Tun Dr Mahathir


KUALA LUMPUR, 22 Jan — Ikatan Setiakawan Wartawan Malaysia dan Indonesia (ISWAMI) menganjurkan bacaan doa selamat dan Yasin bagi kesihatan bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad yang diadakan secara maya malam ini. 

Seramai 50 peserta terdiri daripada warga media tempatan dan juga dari negara jiran itu menyertai majlis berkenaan yang bermula pada 9.15 malam, dengan bacaan doa selamat dan tahlil diketuai penolong pengurus bahagian teknikal Pertubuhan Berita Nasional Malaysia (Bernama) Asri Junin. 

Presiden ISWAMI Malaysia yang juga Ketua Pegawai Eksekutif Bernama Datuk Mokhtar Hussain, Presiden ISWAMI Indonesia Asro Kamal Rokan dan Ketua Pengarang Bernama Khairdzir Md Yunus turut hadir dalam majlis yang berlangsung selama 45 minit itu. 

Turut menyertai majlis berkenaan ialah Timbalan Ketua Pengarang (Perniagaan dan Kewangan) Roslan Ariffin dan Pemangku Timbalan Ketua Pengarang (Perkhidmatan Berita) Harlina Samson. 

Wartawan kanan dari Malaysia dan Indonesia serta wakil dari Kedutaan Besar Malaysia di Jakarta, Jabatan Perdana Menteri, petugas Bernama dan agensi berita rasmi Indonesia, ANTARA turut menyertainya.

Pengamal media mula berkumpul di luar Institut Jantung Negara (IJN) sejak 12 tengah hari tadi bagi mendapatkan perkembangan terkini status kesihatan Dr Mahathir.

Bagaimanapun, Datin Paduka Marina yang merupakan anak Ahli Parlimen Langkawi itu memaklumkan keadaan bapanya kini stabil dan memberi respons yang baik kepada rawatan lanjutan prosedur elektif yang dijalankan 8 Jan lepas. 

Dr Mahathir sebelum ini dibenarkan keluar dari IJN pada 13 Jan selepas dimasukkan ke pusat perubatan itu pada 7 Jan dan beliau menjalani prosedur perubatan elektif yang dikendalikan sepasukan doktor dari institut tersebut dan Pusat Perubatan Universiti Malaya pada 8 Jan.

— BERNAMABernama menyediakan sumber terkini maklumat berita sahih dan komprehensif kepada umum dan agensi media. Berita kami dipaparkan di laman web www.bernama.com ; siaran BERNAMA TV: Saluran Astro 502, Saluran unifi TV 631, Saluran MYTV 121 IFLIX; dan siaran Bernama Radio di frekuensi FM93.9 bagi Lembah Klang, Johor (FM107.5), Kota Kinabalu (FM107.9) and Kuching (FM100.9).

Ikuti kami di media sosial :
Facebook : @bernamaofficial, @bernamatv, @bernamaradio
Twitter : @bernama.com, @BernamaTV, @bernamaradio
Instagram : @bernamaofficial, @bernamatvofficial, @bernamaradioofficial
TikTok : @bernamaofficial

Leave a Reply

Your email address will not be published.